Skip to main content

Κρίσιμες συναντήσεις έως και χθες βράδυ στο υπ. Οικονομικών με ξένους οίκους

Κρίσιμες επαφές με ξένους οίκους, οι οποίοι μπορούν να εγγυηθούν την επόμενη μέρα της εθνικής οικονομίας, όσο αυτό είναι δυνατόν, έχει τα τελευταία 24ωρα η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρν
Κρίσιμες επαφές με ξένους οίκους, οι οποίοι μπορούν να εγγυηθούν την επόμενη μέρα της εθνικής οικονομίας, όσο αυτό είναι δυνατόν, έχει τα τελευταία 24ωρα η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, καλά ενημερωμένες πηγές της Voria.gr ανέφεραν ότι χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με στελέχη της J.P.Morgan, τα οποία ήρθαν στην Αθήνα από το Λονδίνο με συγκεκριμένη αποστολή: να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του επικείμενου ταξιδιού του υπουργού στις ΗΠΑ και την Ασία. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο Project, το οποίο οργανώνεται για τα τέλη Φεβρουαρίου, ενόψει της προσπάθειας που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον κι από άλλες – πέραν της Ευρώπης – γεωγραφικές περιοχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο βασικοί σταθμοί της νέας εκστρατείας του Παπακωνσταντίνου θα είναι η Νέα Υόρκη και το Χονγκ – Κονγκ, χωρίς να αποκλείεται κι ένας τρίτος σταθμός στη Σιγκαπούρη. Ήδη, ο ΟΔΔΗΧ έχει λάβει εντολή να ετοιμάζει και δολαριακές εκδόσεις, ώστε μόλις δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο να «βγουν», ενώ εξετάζονται ακόμα και εκδόσεις σε γιεν, πάντα στο ίδιο πλαίσιο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί σημαντικά ο δανεισμός της χώρας, ο οποίος μόνο για φέτος θα φτάσει στα 55 δις ευρώ.