Skip to main content

Κορωνοϊός: Αύριο «κληρώνει» για λιανεμπόριο και click away

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται αύριο να αποφασίσουν για το εάν είναι δυνατή η επαναλειτουργία των καταστημάτων μέσω του click away

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας, μετά και την εορταστική περίοδο, θα τεθούν στην αυριανή νέα σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν για το εάν είναι δυνατή η επαναλειτουργία των καταστημάτων μέσω του click away, αλλά και το εκ νέου άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων που λειτούργησαν την περίοδο των εορτών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε ήδη σήμερα για τα έως τώρα δεδομένα, ενώ αύριο, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής θα λάβει την εισήγησή τους, ώστε πάρει τις αποφάσεις για την πορεία εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Σε σχετικές ανακοινώσεις μάλιστα εκτιμάται ότι θα προβεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε πως «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία», αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ανά πάσα στιγμή, ακόμη και αιφνιδιαστικά.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» υποστήριξε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ έκανε σαφές ότι ειδικά για τα σχολεία η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα».