Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ 19/4

Σε περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, η κυβέρνηση θα είναι απόλυτα σύμφωνη.

Νέα κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίε,ς ζητά από την επιτροπή να προχωρήσει άμεσα στην εισήγησή της για το αν οι συνθήκες επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στις τρεις περιοχές.

Ωστόσο ξεκαθαρίζεται πως στην περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, τότε η απόφαση θα είναι σύμφωνη με αυτή των ειδικών.

Ως εκ τούτου, εάν το σενάριο για άνοιγμα στις 12 Απριλίου δεν προκριθεί και οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί, τότε ο ορίζοντας του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις τρεις περιοχές τοποθετείται τη Δευτέρα 19 Απριλίου, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτό θα γίνει μόνο με click away ή με click in a shop και click away, όπως ισχύει σήμερα στην υπόλοιπη χώρα.

Εξάλλου χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι για αυτό το λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ