Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν για το τι θα γίνει με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Στο επίκεντρο της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα βρεθεί σήμερα η επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν για το τι θα γίνει με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις τρεις περιοχές και να καταθέσει προς την κυβέρνηση την πρότασή της. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr φαντάζει δύσκολο να δοθεί πράσινο φως για την επεναλειτουργία του λιανεμπορίου, ωστόσο πλέον υπάρχει ένα «όπλο» κατά της πανδημίας που δεν υπήρχε μία εβδομάδα πριν και αυτό δεν είναι άλλο από τα self tests. Εάν κριθεί πως τα self tests μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς εκτός της εκπαίδευσης και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, τότε σε συνδυασμό με την όποια βελτίωση εμφανιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως να είναι εφικτό το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη να επαναλειτουργήσει στις 19 Απριλίου.

Εάν και εφόσον συμβεί αυτό, τότε το πλαίσιο θα είναι ίδιο με αυτό που ισχύει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, δηλαδή με χρήση του 13032, click away και click in shop.

Στο μικροσκόπιο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ένα άλλο ζήτημα που πιθανότατα θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές.

Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ