Skip to main content

Κρίσιμη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη για την πανδημία

Η σύσκεψη θα γίνει στην Περιφέρεια και θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και της αγοράς, για την εξέταση της πορείας της πανδημίας.

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών φορέων της Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων της αγοράς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σύσκεψη αφορά στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και θα προΐστανται αυτής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά πληροφορίες θα εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και η λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και αναμένονται αποφάσεις για ενδεχόμενη λήψη μέτρων. Από την Κυριακή εξάλλου, ο κ. Χαρδαλιάς που βρέθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη είχε εκτιμήσει ότι η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη έχει «χτυπήσει καμπανάκι» αυξημένης προσοχής. Ωστόσο, η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως. Αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για να μην περάσει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη είναι άγνωστο, ωστόσο την Πέμπτη το πρωί θα εξεταστούν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου όλα τα δεδομένα και οι τοπικοί φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους προς την κυβέρνηση.

Η σύσκεψη θα είναι ευρεία, καθώς έχουν ενημερωθεί να συμμετέχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η προϊσταμένη του ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, οι πρόεδροι τριών επιμελητηρίων (Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.