Skip to main content

Κρίσιμο ΔΣ στη Σούπερ Λίγκ για τα τηλεοπτικά, πολλές ομάδες στον αέρα

Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό που δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτική στέγη - Κοντά στο OPEN ο ΠΑΟΚ

Σήμερα το μεσημέρι (15:00) θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στη Super League 1 με κεντρικό θέμα το τηλεοπτικό ζήτημα που υπάρχει με τις πέντε «άστεγες» ομάδες.

Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό που δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτική στέγη.

Με μόλις τέσσερις ημέρες να απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος, η λύση πρέπει να είναι άμεση, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να μην έχουν τηλεοπτική κάλυψη αρκετά από τα παιχνίδια της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος, ενώ προκύπτει ζήτημα και με τη χρήση του VAR.

Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ πρότεινε μείωση 45% από τα τηλεοπτικά έσοδα στις πέντε ομάδες της Super League 1 και μείωση 60% σε αυτές της Super League 2. Μία πρόταση που βρίσκει αντίθετες τις ομάδες, οι οποίες δεν συζητούν ούτε για μείωση, αλλά ούτε για επαναδιαπραγμάτευση.

Επομένως, το σημερινό ΔΣ έχει τεράστια σημασία και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό μέλλον των προαναφερθεισών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως χωρίς τηλεοπτική στέγη παραμένουν και ο ΟΦΗ, του οποίου το συμβόλαιο έληξε με τη NOVA, αλλά κι ο ΠΑΟΚ, που βρίσκεται, ωστόσο, πολύ κοντά στο OPEN TV.