Skip to main content

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο «σπασμένο» σε δύο στρατόπεδα

Υπουργικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξετασθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, μετά και τις αποφάσεις της τελευταίας έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες πρόκειται να συ
Υπουργικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξετασθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, μετά και τις αποφάσεις της τελευταίας έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, πρόκειται να συγκληθεί εντός ολίγων ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκεται για μια από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις, υπό την έννοια ότι το βάρος των υποχρεώσεων της κυβέρνησης, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις, θεωρείται και είναι πλύ μεγάλο. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ο πρωιθυπουργός έχει πλέον συνταχθεί για τα καλά με τη σκληρή γραμμή που εκφράζουν εντός της κυβέρνησης οι κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου η χώρα να μην χάσει τη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάζεται, για να διασωθεί.

Αντιθέτως, η γραμμή των κοινωνιστών, δηλαδή της κ. Κατσέλη και του κ. Παπουτσή, στην οποία έχει προστεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος, δείχνει να έχει περάσει πλέον για τα καλά στο περιθώριο. Λέγεται ότι σε αυτούς τους τελευταίους ο κ. Παπανδρέου καταλογίζει αστοχία πρόβλεψης, υπό την έννοια ότι υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα ότι δεν απαιτείται η λήψη σκληρών μέτρων, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κοινωνιστές θα χρειαστεί πολύς καιρός για να ανακτήσουν  δυνάμεις.