Skip to main content

Κριθαρίδης: Οι εικόνες του ΑΠΘ μπορούν να συγκριθούν μόνο με την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση να «αποσύρει εδώ και τώρα τους παράνομους και βάρβαρους αυτούς εισβολείς από το ΑΠΘ»

Δήλωση για τις «επιθέσεις των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Οι εικόνες τις οποίες βλέπουμε και σήμερα στο ΑΠΘ με τα ΜΑΤ να κυνηγούν, να επιτίθενται και να ξυλοφορτώνουν φοιτητές και φοιτήτριες εντός του πανεπιστημιακού χώρου, έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, με χημικά και κρότου λάμψης παντού, μόνο στην Τουρκία του κ. Ερντογάν θα μπορούσαν να ιδωθούν, αλλά τις βλέπουμε δυστυχώς και στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Πρόκειται για μια πραγματική ντροπή με ευθύνη φυσικά του ίδιου του πρωθυπουργού, του εγκληματούντος υπουργού δήθεν Προστασίας του Πολίτη και της ανεκδιήγητης υπουργού Παιδείας. Φυσικά, δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών και ο Πρύτανης που καιρό τώρα παριστάνει το πολιτικό τσιράκι της Μητσοτάκης ΑΕ εντός του ΑΠΘ, ενάντια σε φοιτητές/τριες και ακαδημαϊκούς. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα τους παράνομους και βάρβαρους αυτούς εισβολείς, που επιτίθενται καθημερινά και δολοφονικά στη νεολαία εντός του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας και ζητάμε την παραίτηση -πέραν της ίδιας της Μητσοτάκης Α.Ε.- και του απαράδεκτου Πρύτανη του ΑΠΘ».

Διαβάστε ακόμη: ΑΠΘ: Καταγγελία φοιτητών που διάβαζαν στη βιβλιοθήκη για ρίψη χημικών μπροστά στο κτήριο