Skip to main content

Κρήτη: Δεύτερος θρόμβος εμφανίστηκε στον 35χρονο που εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Ο 35χρονος χειρουργήθηκε για θρόμβωση στη μηριαία αρτηρία λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του, ωστόσο εμφάνισε δεύτερο θρόμβο στην καρωτίδα.

Δεύτερη θρόμβωση εντοπίστηκε στον 35χρονο από την Ιεράπετρα που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα και τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Σε ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: «Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι».

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων.

Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου τόνισε ότι είναι καλά και από πλευράς του κάτου μέλους του και από πλευράς της επέμβασης στην καρωτίδα.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος στην Κρήτη εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε άλλος παράγοντας για την θρόμβωση — πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση θρόμβωσης σε δύο κεντρικές αρτηρίες, στην μηριαία αρτηρία για την οποία χειρουργήθηκε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του και στην καρωτίδα, όπου προκλήθηκε και δεύτερος θρόμβος, για τον οποίο χειρουργήθηκε το Σάββατο.