Skip to main content

Κρήτη: Έφτασαν στο Ηράκλειο οι πρώτοι οικίσκοι για τους πληγέντες από σεισμούς

Oι 34 οικίσκοι, που προορίζονται για τους σεισμόπληκτους της ευρύτερη περιοχής του Αρκαλοχωρίου, έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι με το πλοίο.

Οι πρώτοι οικίσκοι που προορίζονται για τη φιλοξενία των πληγέντων από τους πρόσφατους σεισμούς, έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με πλοίο.

Συγκεκριμένα, οι 34 οικίσκοι στον αριθμό, οι οποίοι έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι με το πλοίο της γραμμής, προορίζονται για τους σεισμόπληκτους της ευρύτερη περιοχής του Αρκαλοχωρίου, όπως έκανε γνωστό χθες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, εργασίες δεv θα γίνουν μόνο στο Αρκαλοχώρι αλλά και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το cretalive.gr, όπως στη Βόνη, όπου υπάρχει έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων για την εγκατάσταση 32 οικίσκων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα προμηθεύσουν τους πληγέντες με επιπλέον 90 οικίσκους και σχολικές αίθουσες, έτσι ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, τις επόμενες μέρες, θα μεταφερθούν οι πρώτες 15 σχολικές αίθουσες, για τις ανάγκες των μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, έτσι ώστε να επιστρέψουν άμεσα στα μαθήματα τους.

Πηγή: iefimerida.gr