Skip to main content

Κρήτη: Γιατρός συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου στο Ηράκλειο

Σε βάρος του ακτινολόγου ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα, και συγκεκριμένα για κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια προσβολή.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου η είδηση για τη σύλληψη ενός γιατρού που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 18χρονο ενώ τον εξέταζε.

Σε βάρος του ακτινολόγου, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης, ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα και συγκεκριμένα για κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια προσβολή. Επίσης διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο γιατρός πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, ο νεαρός ζήτησε μια εξέταση στα γεννητικά όργανα κΑι ενώ ήταν ξαπλωμένος στο εξεταστήριο για έναν υπέρηχο, ο 50χρονος τον θώπευσε.
Ο ίδιος ο γιατρός πάντως αρνείται τις καταγγελίες και δηλώνει σοκαρισμένος. Ο συνήγορος του κ. Μάνος Κληρονόμος, μιλώντας στο Cretalive τόνισε ότι ο εντολέας του αρνείται μετ' επιτάσεως και μεγάλη αγανάκτηση τα όσα του αποδίδονται σε σχέση με τα καταγγελλόμενα.

Η σύλληψη του 50χρονου έχει προκαλέσει σάλο, καθώς πρόκειται για πολύ γνωστό πρόσωπο, πέρα από την επαγγελματική του ιδιότητα, και για το κοινωνικό του «αποτύπωμα».