Skip to main content

Κρήτη: Πάνω από 1.330 σπίτια μη κατοικήσιμα σε 1.844 ελέγχους μετά τον σεισμό

Το υπουργείο αναφέρει πως έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και έξι ακατάλληλες.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών στους δήμους Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου και Γορτύνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι το τέλος της ημέρας είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 2.185 κτίρια, εκ των οποίων 1.844 ήταν κατοικίες. Από αυτές 1.331 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες. Από τους 79 επαγγελματικούς χώρους που έχουν ελεγχθεί ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 51, ενώ όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 72 από τις 127 αυτοψίες, ενώ σε 135 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 125 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες, ενώ μετά την αυτοψία στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το κτίριο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.