Κυριακή 18 Αυγούστου 2019
x

ΚΡΗΤΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δύο πτήσεις από την Αθήνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων λόγω των ισχυρών ανέμων, που καθιστούν μη ασφαλείς τις προσγειώσεις αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, δύο πτήσεις από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν το πρωί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, τελικά δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Επίσης η πτήση των 08:40 της  Ολυμπιακής από Αθήνα για Χανιά ακυρώθηκε, ενώ ακυρώθηκε και η πτήση των 09:15 από Χανιά για Αθήνα.

«Δυστυχώς οι ριπές των ανέμων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους πιλότους και αναγκαστικά γύρισαν πίσω στην Αθήνα. Ωστόσο, η πτήση που ήρθε από Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε κανονικά», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γ. Πλιάγκας ενώ παράλληλα τόνισε πως η ημέρα θα είναι… δύσκολη.

«Σήμερα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και εκτιμώ ότι θα ακυρωθούν  κι άλλες πτήσεις. Όλα εξαρτώνται από τις ριπές του ανέμου την ώρα που το εκάστοτε αεροπλάνο είναι έτοιμο για προσγείωση ή απογείωση», επεσήμανε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ