Skip to main content

Κρήτη: Σάλος σε παιδικό σταθμό με βρεφονηπιοκόμο που δεν φορά μάσκα (vid)

Η διευθύντρια της έχει κάνει πολλές φορές παρατήρηση, αλλά η εργαζόμενη συνεχίζει να αρνείται να βάλει μάσκα και έκανε μήνυση στην προϊσταμένη της.

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό σε χωριό του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στην Κρήτη με βρεφονηπιοκόμο που αρνείται να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και μετέδωσε το MEGA η βρεφονηπιοκόμος, εκτός από την άρνηση με τη μάσκα αρνείται επίσης να καταθέσει ψηφιακά στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του self test. Φέρει μαζί της μια χειρόγραφη δήλωση και ισχυρίζεται ότι έχει κάνει το αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Η διευθύντρια της έχει κάνει πολλές φορές παρατήρηση, αλλά η εργαζόμενη συνεχίζει να αρνείται να βάλει μάσκα. Η βρεφονηπιοκόμος υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, ενώ τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο, εάν η συγκεκριμένη εργαζόμενη, η οποία είναι μόνιμη υπάλληλος, δεν συμμορφωθεί, να κινηθεί η διαδικασία απόλυσής της.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα στον παιδικό σταθμό οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έλεγχο και επέβαλλαν πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα για μη χρήση μάσκας. Ωστόσο η ίδια δεν πτοήθηκε και εξακολουθούσε την ίδια πρακτική, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να της απαγορεύσει την είσοδο μέχρι συμμορφωθεί με όσα το νομικό πλαίσιο ορίζει, για την περίοδο της πανδημίας.