Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ - ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ

Στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι βρίσκονται 20 οχήματα με 90 πυροσβέστες - Η έκκληση του δημάρχου της Ιεράπετρας στο Facebook.

Συνεχίζει να μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι της Κρήτης που ξέσπασε χθες στις 19.00 το απόγευμα.

Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 20 οχήματα με 90 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας «σηκώθηκαν» δύο ελικόπτερα από την Κρήτη και πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ αναμένεται και ένα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην τοπική κοινότητα της Πρίνας του Αγίου Νικολάου, πολύ κοντά στις κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με την cretapost.gr παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η έκκληση του δημάρχου της Ιεράπετρας

Ο δήμαρχος σε δημοσίευση του στο facebook έκανε έκκληση στους  δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων, όπως και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα από τα παραπάνω οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, της Πολιτικής προστασίας, των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντών προς τις εστίες της φωτιάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ