Skip to main content

Κρήτη: Στη ΜΕΘ τουρίστας μετά από πτώση σε φαράγγι στο Ρέθυμνο

Ο 65χρονος ήταν μέλος ομάδας δέκα τουριστών που έκανε πεζοπορία στο φαράγγι. Ο άνδρας γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε απότομο σημείο.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται Αμερικανός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια οργανωμένης ομαδικής πεζοπορίας στο Φαράγγι της Πατσού ή Αγίου Αντωνίου στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Ο 65χρονος τουρίστας φέρει κατάγματα στον κάτω κορμό. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 65χρονος ήταν μέλος ομάδας δέκα τουριστών που έκανε πεζοπορία στο φαράγγι. Ο άνδρας γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε απότομο, δύσβατο και βραχώδες σημείο. Οι συνοδοιπόροι του ενημέρωσαν τις αρχές και έπειτα από επιχείρηση της πυροσβεστικής Ρεθύμνου και ανδρών της 3ης ΕΜΑΚ τον ανέσυραν τραυματία. Ο 65χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από έναν της ομάδας που πραγματοποιούσαν την πεζοπορία, που επίσης είναι ιατρός.

Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται 8χλμ. από το ιστορικό Μοναστήρι του Αρκαδίου, αν και έχει πολλές παρεμβάσεις για τους πεζοπόρους και επισκέπτες του, παραμένει ένα αρκετά δύσκολο φαράγγι δεδομένων των σημείων που χαρακτηρίζονται στενά και δύσβατα.