Skip to main content

Κρήτη: Στο νοσοκομείο αστυνομικός με εγκαύματα από ψυγείο περιπολικού

Έκκληση για να αντικατασταθούν τα περιπολικά με ασφαλή οχήματα κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου μετά τον τραυματισμό αστυνομικού.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης με εγκαύματα στο δεξί του πόδι διακομίστηκε αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, όταν εν ώρα υπηρεσίας έσκασε το ψυγείο του περιπολικού, που οδηγούσε.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα neakriti.gr, μετά την έκρηξη καλοριφέρ περιπολικού στις αρχές Οκτωβρίου στα Χανιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Αυτή τη φορά το ατύχημα συνέβη επί του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όταν σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, έσπασε το ψυγείο περιπολικού, με αποτέλεσμα το καυτό νερό από το ψυγείο να πέσει στο δεξί πόδι του αστυνομικού που οδηγούσε το όχημα και να του προκληθούν εγκαύματα.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για το περιστατικό επρόκειτο να διενεργηθεί και ιατροδικαστική εξέταση. Με αφορμή και το τελευταίο ατύχημα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, η ανάγκη της απόσυρσης παλαιών οχημάτων και η αντικατάστασή τους «με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα», καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η «σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

«Η Ένωση μας, πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχε τονίσει την αναγκαιότητα ανανέωσης στόλου οχημάτων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, καθώς και την βελτιστοποίηση συντήρησης των υφιστάμενων οχημάτων, αφού, λόγω της παλαιότητάς τους (πολλά εξ αυτών άνω της 15ετίας) παρουσιάζουν πολλά μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν όχι μόνο εμπόδιο στην εκπλήρωση της αποστολής μας αλλά και απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των συναδέλφων μας.

Το χθεσινό περιστατικό, όπου λόγω μηχανικής βλάβης περιπολικού οχήματος προκλήθηκε τραυματισμός (εγκαύματα) σε συνάδελφό μας, ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς αυτές μας τις επισημάνσεις και ανησυχίες.

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων, κοστοβόρων και εν τέλει επικίνδυνων οχημάτων και η αντικατάσταση αυτών με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα.

Η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα!».