Skip to main content

Κρήτη: Τερματίστηκαν οι έρευνες για τον 64χρονο Πολωνό περιηγητή

Τον αναζητούσαν για μέρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω του δύσβατου της περιοχής όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Τερματίστηκαν οι έρευνες για τον 64χρονο Πολωνό περιηγητή. Τον αναζητούσαν για μέρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω του δύσβατου της περιοχής όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛΑΣ που από τις 14 Απριλίου «χτένιζαν» την ευρύτερη περιοχή από τη Σούγια μέχρι και τα Σφακιά αναζητώντας τον 64χρονο Πολωνό που χάθηκε στις 13 Απριλίου.

Επίσημα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων τερματίστηκαν στις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναχώρησε από την Κρήτη και η κόρη του αγνοούμενου Αντρέι Βέμπερ, επιστρέφοντας στην πατρίδα της.

Υπενθυμίζεται πως ο έμπειρος περιηγητής και ορειβάτης από την Πολωνία είχε έρθει στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές. Την τελευταία φορά που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια του είχε αναφέρει ότι βρισκόταν στη Σούγια και είχε πρόθεση να επισκεφθεί τη Γαύδο. Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή της προγραμματισμένης επιστροφής του στην Κρακοβία, δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο αεροπλάνο που θα τον έφερνε πίσω στην οικογένειά του.

Για την εξαφάνιση του Βέμπερ είχε ενημερωθεί και η πρεσβεία της Πολωνίας στη χώρα μας και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.