Skip to main content

Κριτική Μπακογιάννη στα έκτακτα μέτρα

Για απουσία διαρθρωτικών μέτρων και αναπτυξιακών στοιχείων στα μέτρα που εξήγγειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.
Για απουσία διαρθρωτικών μέτρων και αναπτυξιακών στοιχείων στα μέτρα που εξήγγειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί το βάρος της μεγάλης αυτής κρίσης να το σηκώσουν μόνο τα μεσαία εισοδήματα».

«Η μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση στην Ελλάδα οφείλει βεβαίως να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση», δήλωσε η κα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της.

«Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειώσω ότι χθες, από τις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου, έλειπε τελείως το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Και, δεύτερον, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο αναπτυξιακό, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για να ξανά-ξεκινήσει η Ελλάδα να παράγει. Δεν μπορεί το βάρος της μεγάλης αυτής κρίσης να το σηκώσουν μόνο τα μεσαία εισοδήματα», κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.