Skip to main content

Κριτική στη ΝΔ από τον Τέο Βάιγκελ

Σκληρή κριτική στη ΝΔ ασκεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τέο Βάιγκελ, σε συνέντευξή του στο Fokus Online.

«Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα», αναφέρει ο Τέο Βάιγκελ, ο οποίος είχε χρηματίσει επί 10 χρόνια υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Χέλμουτ Κολ και επί 11 χρόνια πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU) σε συνέντευξή του στο Fokus Online, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στο «αδελφό» κόμμα της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα προβλήματα αποδοχής των μέτρων από τους Έλληνες, ο κ. Βάιγκελ σημειώνει ότι «μία από τις αιτίες είναι και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα παίζει έναν θλιβερό ρόλο και αρνείται να αντιληφθεί τις ανάγκες της χώρας».

«Είμαι εξοργισμένος με τη Νέα Δημοκρατία το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Ελλάδα. Το ΕΛΚ θα έπρεπε να της διαμηνύσει: 'εάν δεν δείξετε εθνική και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε μια τέτοια περίσταση, προσφέρετε κάκιστες υπηρεσίες στη χώρα σας'», τονίζει ο κ. Βάιγκελ.

Επισημαίνει ακόμη ότι «μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και η Γερμανία θα υφίστατο ζημιές».

Αντικρούει επίσης το σενάριο ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Σε μια τέτοια περίπτωση το χρέος της θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο και κανείς δεν θα ήταν διατεθειμένος να της δανείσει χρήματα», προειδοποιεί ο κ. Βάιγκελ.