Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κριτική της αντιπολίτευσης για τους νέους ποδηλατοδρόμους

Τι είπαν οι επικεφαλής τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το ζήτημα των ποδηλατοδρόμων.

Κριτική στο ζήτημα των νέων ποδηλατοδρόμων στη Λεωφόρο Νίκης και κυρίως στην Κωνσταντίνου Καραμανλή άσκησε η αντιπολίτευση στη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 

Παίρνοντας τον λόγο, ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» σημείωσε πως οι ενστάσεις όσον αφορά τη χάραξη ποδηλατοδρόμων είναι το αν εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες. «Πάντα υπάρχουν συνέπειες και όλα αυτά πρέπει να έχουν τον κατάλληλο χρόνο ωρίμανσης», τόνισε προσθέτοντας πως δεν είναι σίγουρος κατά πόσο ήταν επιβεβλημένη η ανάγκη να εφαρμοστεί ο ποδηλατόδρομος στην Κων. Καραμανλή που δημιουργεί εμπορικά προβλήματα σε μια χρονιά στην οποία οι επαγγελματίες υπέστησαν μια σοβαρή κρίση.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», παρότι δήλωσε εραστής των ποδηλατοδρόμων και της ζωής με ποδήλατο, δεν του αρέσουν οι μακιαβελικές κινήσεις και τα «ελάτε να κάνουμε κάτι τώρα να φανούμε σε κάτι που δεν το μελετήσαμε». Όπως είπε, δεν υπάρχει μελέτη που να την ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο. «Όλοι το θέλουμε, αλλά με μέτρο και την εποχή που μπορούμε να το πράξουμε, όχι να διαλύουμε τα πάντα για να το κάνουμε αυτό», σημείωσε. 

Με τη σειρά του ο Σπύρος Βούγιας, της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης», υπεραμύνθηκε της επιλογής της Κωνσταντίνου Καραμανλή για την επιλογή του ποδηλατοδρόμου θυμίζοντας ότι η παράταξή του στήριξε την πρωτοβουλία του δήμου. «Στηρίξαμε δημόσια και την επιλογή της Λεωφόρου Νίκης και την απρόβλεπτη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή στην Κων. Καραμανλή η οποία είναι τολμηρή, όμως δεχθήκαμε να την υποστηρίξουμε», σημείωσε καλώντας παράλληλα όλες τις παρατάξεις που έχουν διασυνδέσεις με την ποδηλατοκίνηση να γίνουν δράσεις ώστε να υποστηριχθεί ο ποδηλατόδρομος και να αποδείξει στην πράξη την επιλογή του.