Skip to main content

Κρητικός: 35 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη μετά την εξαγορά του ΣΥΝΠΑ, έξι στη Χαλκιδική

Την άλλη εβδομάδα πέφτουν οι υπογραφές της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός με ΣΥΝΠΑ - Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά των σούπερ μάρκετ

Ισχυρό έρεισμα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και δη της Βόρειας Ελλάδας αποκτά η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός μετά την εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες, για την οποία αναμένεται να πέσουν οι σχετικές υπογραφές την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο Γιάννης Πηλίδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ, στον οποίο είναι μέλος οι Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες, αναφερόμενος στην εξαγορά, «στόχος είναι η διατήρηση της πλειονότητας των θέσεων εργασίας».

Σημειώνεται πως οι Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες το 2020 είχαν κύκλο εργασιών 84 εκατ. ευρώ, ενώ έναν χρόνο αργότερα άγγιξαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Με την εν λόγω εξαγορά η Κρητικός αγγίζει πλέον τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο και ενδυναμώνει σημαντικά το δίκτυό της ενισχύοντας αλλά και αποκτώντας παρουσία σε πόλεις που προηγούμενα δεν είχε.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση 52 ιδιόκτητων καταστημάτων του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ήλιος, Πρόοδος και Ελληνικά Μάρκετ, τα οποία λειτουργούν υπό το καθεστώς του franchise. Πρόκειται για ένα ευρύ δίκτυο που μετρά περί τα 360 καταστήματα.

Στη Θεσσαλονίκη η Κρητικός αποκτά 35 νέα καταστήματα, στη Χαλκιδική έξι, ενώ αποκτά καταστήματα μεταξύ άλλων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο των καταστημάτων του ΣΥΝΠΑ υποστηρίζεται από τρία κέντρα διανομής, δύο στη Θεσσαλονίκη, έκτασης 3.500 τμ στην Ιωνία και 2.500 τμ στο Μελισσοχώρι αντίστοιχα, και ένα στο Μεσολόγγι, το οποίο λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο σε ενοικιασμένο χώρο έκτασης 2.000 τμ.

Με την εξαγορά των Συνεργαζόμενων Παντοπωλών από τον Κρητικό, μία ακόμα από τις μεγάλες αλυσίδες του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ θα αποχωρήσει από το σχήμα μετά τις προηγηθείσες Bazaar και ΣΥΝΚΑ, ο οποίος, μάλιστα, προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση κοινής εταιρείας με τη Μασούτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κρητικός, προκειμένου να αποκτήσει παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, είχε προχωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν σε εξαγορές όπως αυτές της ΜΑΚΟ ενώ είχε προηγηθεί η εξαγορά των σούπερ μάρκετ Υπέρ Γρηγοριάδη που δραστηριοποιούνται στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.