Skip to main content

Κρήτη:Τι είπε στο δικαστήριο ο 37χρονος που στραγγάλισε τη γυναίκα του

Η απολογία του φερόμενου συζυγοκτόνoυ διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες με τον ίδιο να παραδέχεται πως έπιασε τη γυναίκα από το λαιμό μετά από καβγά.

Στο σκαμνί κάθισε το πρωί της Τετάρτης ο 37χρονος που φέρεται να στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του μετά από καβγά στις 4 Μαρτίου του 2019, συγκλονίζοντας κοινωνία της Σητείας.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ στο εδώλιο κάθισε ο 37χρονος, τον οποίο βαραίνουν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο, τη στιγμή που η 32χρονη μητέρα τους άφηνε την τελευταία της πνοή, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Η απολογία του φερόμενου συζυγοκτόνoυ διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, με τον ίδιο να παραδέχεται την ενοχή του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε πως έφτασε στο σημείο να σκοτώσει με τα χέρια του την 32χρονη, ξεσπώντας πολλές φορές σε κλάματα και αναφέροντας ότι δεν υπάρχει μέρα που να μη σκέφτεται τι έκανε, καθώς και ότι έχει τύψεις. Πρόσθεσε παράλληλα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ότι διέπραξε την πράξη εν βρασμώ ενώ ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένειά του.

«Μπήκα στο σπίτι νομίζοντας πως τα παιδιά μου θα ήταν έτοιμα για να πάμε στο νοσοκομείο που είχαμε ραντεβού με τον παιδίατρο. Δεν ήταν κι εγώ ήμουν εκνευρισμένος γιατί είχαμε καθυστερήσει. Όσο βάζαμε καλτσακια στα παιδιά και τα βάζαμε στο καρότσι της έλεγα γιατί το έκανες αυτό να αργήσουμε τόσο. Τσακωνόμασταν κι εκείνη μου είπε πως θα μου κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Θόλωσα. Την έπιασα από τον λαιμό. Λιποθύμησε. Πέσαμε μαζί στο πάτωμα. Έπεσα από πάνω της. Δεν κουνιόταν. Την γυρίζω και βλέπω αίματα από τη μύτη και το στόμα. Της πιάνω το χέρι. Της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν... Σκεφτόμουν τι έκανα. Τα παιδιά στον καβγά έκλαιγαν και ήταν δεμένα στα καροτσάκια Ύστερα όταν η Κατερίνα ήταν κάτω, όχι. Έφυγα από το σπίτι κι έκλεισα πίσω μου την πόρτα», είπε ο φερόμενος συζυγοκτόνος όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

«Πήγα στο αμάξι που το είχα αφήσει με αλαρμ το πήρα κι οδηγώντας μηχανικά έφτασα στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθώ. Στη διαδρομή για το αστυνομικό τμήμα πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και της είπα γιαγιά σκότωσα τη Κατερίνα», είπε.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί με την αγόρευση συνηγόρων και εισαγγελέως.

Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα

Το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σητείας, αλλά και της Κρήτης έγινε στις 4 Μαρτίου του 2019, ημέρα κατά την οποία το θύμα που εργαζόταν ως συμβασιούχος στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Σητείας, πήρε ολιγόωρη άδεια από τη δουλειά της προκειμένου να εμβολιάσει τα δύο μωρά της.

Το εν διαστάσει ζευγάρι αρχικά τη μοιραία ημέρα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε καβγάς. Στη συνέχεια, ο 36χρονος – τότε – άνδρας μετέβη στο σπίτι της πεθεράς όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα η 32χρονη Κατερίνα με τα δύο μωρά που είχαν αποκτήσει.

Ο καβγάς μεταξύ τους συνεχίστηκε δια ζώσης, και στη διάρκειά του ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της άτυχης γυναίκας στραγγαλίζοντάς την.

Στη συνέχεια, ο 36χρονος μετέβη στο σχολείο της μεγαλύτερης κόρης του από προηγούμενο γάμο και κατόπιν στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας, όπου και παραδόθηκε.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο 36χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.