Skip to main content

Ποιοι κρύβονται από τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ...

Τους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν εναγωνίως από την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των 90 συμβασιούχων.

Γράφει ο Σαλονικιός

Τους ψάχνουν εδώ και περίπου δέκα μέρες αλλά εκείνοι είναι εξαφανισμένοι. Αναφέρομαι στους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους αναζητούν εναγωνίως από την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των 90 συμβασιούχων οι οποίοι απολύθηκαν προ ημερών από την ΕΥΑΘ, αλλά οι βουλευτές παραμένουν άφαντοι.

Την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία των συμβασιούχων πήγε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, επί της Εγνατίας και υπέβαλλε το αίτημα για συνάντηση με τους βουλευτές προκειμένου να τους εκθέσουν το πρόβλημά τους. Εκείνη την ώρα βουλευτές δεν υπήρχαν στα γραφεία κι έτσι η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με συνεργάτες τους και με εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής. Αυτοί τους είπαν πως θα ενημερώσουν τους βουλευτές οι οποίοι θα βρίσκονταν το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως θα γινόταν κάποια συνάντηση τη Δευτέρα που οι εθνοπατέρες είθισται να παραμένουν στην εκλογική τους περιφέρεια.

Το σαββατοκύριακο παρήλθε χωρίς καμία ειδοποίηση. Παρ’ όλα αυτά αντιπροσωπεία των συμβασιούχων πέρασε τη Δευτέρα, έστω χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πάλι οι βουλευτές απουσίαζαν.

Παρότι έχουν ενημερωθεί από τους συνεργάτες τους για το αίτημα των συμβασιούχων να τους συναντήσουν, εκείνοι κωφεύουν και κρύβονται και μάλιστα, δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα. Ένας εξ αυτών δε, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός, προέβαλλε ως δικαιολογία ότι είναι κλινήρης εδώ και μέρες και υποσχέθηκε πως μόλις αναρρώσει θα αναλάβει δράση.

Ένας άλλος βουλευτής ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γιάννη Κρεστενίτη προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κάποιας λύσης, έστω μέσω τροπολογίας, αλλά τελικώς εγκατέλειψε την προσπάθεια καθώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται διατεθειμένη να το υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Βλέποντας την αδιαφορία των βουλευτών οι συμβασιούχοι ζήτησαν να συναντήσουν τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία τους είπε ότι θα τους συναντήσει. Ωστόσο, λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχει εξ αιτίας της προετοιμασίας του περιφερειακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας δεν κατάφερε να ορίσει ακόμη ημέρα συνάντησης. Έως τότε ίσως αναρρώσει και ο πρώην υπουργός, ίσως πάψουν να κρύβονται και οι λοιποί βουλευτές και τότε ενδεχομένως να βρουν μια λύση στο πρόβλημα των 90 συμβασιούχων.