Skip to main content

Κρουαζιέρα: Βάση για home porting μετά από 15 χρόνια η Θεσσαλονίκη (φωτο)

Στρατηγική επιλογή για τη Celestyal Cruises η Θεσσαλονίκη ως αφετηρία για τις κρουαζιέρες των πλοίων της - «Να γίνει βάση για home porting»

Σε ανταγωνιστικό προορισμό για τον κλάδο της κρουαζιέρας φιλοδοξεί να εξελιχθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια χρησιμοποιείται ως σημείο αφετηρίας και προορισμού (home porting). Τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη στέλνει το κουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, που έχει ξεκινήσει κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 1.200 επιβατών με βάση τους περιορισμούς της πανδημίας και φέτος θα πραγματοποιήσει συνολικά 14 κρουαζιέρες.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Καραχάλιος, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, η οποία διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του πλοίου σε φορείς του τουρισμού, η
Θεσσαλονίκη υπήρχε και υπάρχει στον προγραμματισμό μας και στο 2022. Μάλιστα, όπως είπε, το 2022 θα πιάσει λιμάνι και το νέο απόκτημα της εταιρείας, το Celestyal Experience, έχω θα πραγματοποιηθούν συνολικά οχτώ προσεγγίσεις που το 2023 θα αυξηθούν σε 18. Ο κ. Καραχάλιος σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ελκυστικός προορισμός, καθώς έχει πολλά σημεία επισκέψιμα, ενώ με την αναβάθμιση του αεροδρομίου μπορεί να προσελκύσει τουρίστες και από τη δυτική Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Κουμπενάς, σημείωσε πως η εταιρεία έχει επιλέξει στρατηγικά τη Θεσσαλονίκη, ως πύλη των Βαλκανίων με αναβαθμισμένες υποδομές στο λιμάνι.

Ο καπετάνιος του Celestyal Olympia, Γιάννης Φουντουκάς, ανέφερε ότι έπειτα από 17 μήνες απραξίας ξεκινά η κρουαζιέρα από τη Θεσσαλονίκη που αποτελεί πόλο έλξη. "Υποσχόμαστε στους επιβάτες μια υπέροχη κρουαζιέρα", τόνισε και κάλεσε τους φορείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Μήνυμα έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της εταιρείας σημαντική εξέλιξη με ευεργετικά αποτελέσματα για τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έχει πολλά να προσφέρει στον τουρισμό.

Προμήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτήρισε το γεγονός ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να αναδειχτεί η Θεσσαλονίκη σε πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων τόνισαν η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του ο προεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Θάνος Λιάγκος, εξέφρασε την ευχή η Θεσσαλονίκη να γίνει "βάση για home porting όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για την καρδιά σας".

Ο κ. Λιάγκος στη συνέχεια προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον καπετάνιο και στα στελέχη της εταιρείας.