Skip to main content

Κρούση Σιμόπουλου σε Εγνατία για επέκταση εσωτερικής περιφερειακής

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ Κωνσταντίνο Κουτσούκο συνταντήθηκε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων.

Να αναλάβει η Εγνατία Οδός ΑΕ την επίβλεψη της κατασκευής της επέκτασης της εσωτερικής περιφερειακής (FLY OVER), τη δημιουργία μαζί με το ΤΕΕ του μητρώου υποδομών και το συντονισμό της λειτουργίας των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, πρότεινε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην εταιρεία και συνάντησής του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Κουτσούκο.

Στα βασικά σημεία της συζήτησης μεταξύ τους συμπεριελήφθη η παραχώρηση της Εγνατίας, το ηλεκτρονικό διόδιο και η εκπτωτική πολιτική των διοδίων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ακόμη οι επικείμενες δημοπρατήσεις των υπολειπόμενων έργων στους άξονες Ποτίδαια-Μουδανιά, Θέρμη-Γαλάτιστα και ΟΛΘ-ΠΑΘΕ, εξελίξεις, τις οποίες ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε ως εξαιρετικά σημαντικές.

Τέλος, συζήτησαν την γενικότερη ανάγκη η Εγνατία Οδός ΑΕ να προικοδοτηθεί με δραστηριότητες, που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να λειτουργεί με βάση την υψηλή της τεχνογνωσία.