Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε ηλικιωμένο στο Χαρίσειο γηροκομείο

Θετικός στον κορωνοϊό ηλικιωμένος στο γηροκομείο - Ερωτήματα γεννώνται καθώς στις δομές έχουν γίνει εμβολιασμοί - Αύριο οι απαντήσεις από τη διοίκηση.

Κρούσμα κορωνοϊού διαγνώστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας από τους ηλικιωμένους οι οποίοι διαμένουν στο γηροκομείο, εμφάνισε συμπτώματα συμβατά με τη νόσο covid-19 και στον έλεγχο που ακολούθησε με τη διενέργεια τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτό έγινε την περασμένη Κυριακή και ο ηλικιωμένος έχει μεταφερθεί ήδη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος που ήταν μαζί του στο ίδιο δωμάτιο, υποβλήθηκε και αυτός σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. 

Το περιστατικό γεννά κάποια ερωτήματα καθώς στις δομές αυτές, όπως το Χαρίσειο γηροκομείο, έχουν γίνει εμβολιασμοί, τόσο στους ηλικιωμένους οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί, όσο και στο προσωπικό του Ιδρύματος. Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν υπάρχουν κάποιοι, εργαζόμενοι ή τρόφιμοι οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν, είτε επειδή αρνήθηκαν είτε για άλλους λόγους.

Επίσης άγνωστο παραμένει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτωματολογία, συμβατή με τη νόσο covid-19.

Τα ερωτήματα αυτά επιχείρησε να θέσει η Voria.gr στη διεύθυνση του γηροκομείου η οποία, μέσω εκπροσώπου της, δήλωσε πως θα μας απαντήσει «αύριο το μεσημέρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, αύριο, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πρόκειται να μεταβεί στο γηροκομείο προκειμένου να κάνει τεστ ανίχνευσης covid-19. 

Φωτογραφία αρχείου