Skip to main content

Κρούσματα κορωνοϊού στη Νάουσα - Επί τόπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Το τεστ πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο - Συναγερμός στις αρμόδιες αρχές για να ιχνηλατηθούν οι επαφές των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά.

Ανησυχία έχει προκληθεί στην πόλη της Νάουσας μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικογένεια που πραγματοποίησε τυχαία εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, άτομο από μια οικογένεια είχε υποβληθεί σε τεστ για τη νόσο Covid-19 σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

Το τεστ βγήκε θετικό και στη συνέχεια διαπιστώθηκε από διαδοχικά τεστ ότι και τα άλλα τρία άτομα της οικογένειας ήταν θετικά στον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο κανείς εκ των τεσσάρων φορέων της νόσου να παρουσιάσει συμπτώματα.

Άμεσα υπήρξε συναγερμός στις αρμόδιες αρχές ώστε να ιχνηλατηθούν οι επαφές των κρουσμάτων ενώ κατέφθσασε στην πόλη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι στον τοπικό πληθυσμό και να διαπιστωθεί διασπορά της νόσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προκλήθηκε ανησυχία στο γηροκομείο της Νάουσας καθώς διαπιστώθηκε ότι διοικητικός υπάλληλος του ιδρύματος ήρθε σε επαφή με μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει υποβληθεί στο σχετικό τεστ και αναμένεται να διαπιστωθεί εάν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε εισαγωγή κρούσματος είτε στο νοσοκομείο της Νάουσας, είτε της Βέροιας που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς του Covid-19 για την περιοχή της Ημαθίας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου Βέροιας.

Σημειώνεται ότι την περίοδο των περιοριστικών μέτρων η πόλη της Νάουσας ήταν από τα αστικά κέντρα που δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού.