Skip to main content

Κρούσμα κορωνοϊού στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μία 22χρονη εργαζόμενη με πρακτική βρέθηκε θετική στον ιό - Ακολουθήσαμε ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο, λέει η Περιφέρεια και καθησυχάζει

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη με πρακτική στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Θετική βγήκε 22χρονη, που έκανε την πρακτική της στο κτήριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αμέσως, αποκλείστηκαν οι χώροι στους οποίους εργαζόταν, ενώ και οι δυο υπάλληλοι που έρχονταν σε επαφή μαζί της έχουν τεθεί σε καραντίνα, έπειτα από συνεννόηση της Περιφέρειας με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα». Έγινε ήδη απολύμανση στους χώρους που πήγαινε η κοπέλα, μετά τη γνωστοποίηση του θετικού τεστ, ενώ κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ σε εξέταση για κορωνοϊό θα υποβληθούν και οι δυο υπάλληλοι, που θεωρούνται στενές επαφές. Η εξέταση θα γίνει τη Δευτέρα, όπως ζήτησε ο ΕΟΔΥΥ, για να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος επιπολασμού του ιού.

Η κοπέλα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ, όπως διευκρινίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα τηρηθούν πλήρως οι προβλέψεις του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και δεν συντρέχει κίνδυνος ανησυχίας, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την επάρκεια των μέτρων προστασίας, όπως η παροχή στους εργαζόμενους της Περιφέρειας των μέσων ατομικής προστασίας, η τήρηση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, η καραντίνα σε εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με την 22χρονη και η εξέτασή τους για κορωνοϊό. Επίσης, η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γιαννούλη, ρωτά εάν εφαρμόζεται η πρόσφατη οδηγία για την τηλεργασία αναλόγως των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί (20% στις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, 40% στις περιφερειακές ενότητες Πέλλας και Πιερίας) και αν προγραμματίζεται τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας.