Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ανησυχία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετά τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού που καταγράφηκε σε προσωπικό και ασθενείς.

από Λευτέρη Ζαβλιάρη και Σοφία Παπαμαυρουδή

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τουλάχιστον 32 εργαζόμενοι του νοσοκομείου βγηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια τεστ σε αρκετά ακόμη άτομα του προσωπικού και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν στη Voria.gr, ότι έως το απόγευμα της Πέμπτης, 17 άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου βγήκαν θετικά στην Covid-19 ύστερα από πρόσφατη διασπορά, ενώ θετικοί βγήκαν και άλλοι 15 εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό, συνοδός ασθενή που δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί μπήκε στον θάλαμο για να την βοηθήσει και ήταν θετική στον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζει. Έτσι νόσησε η ασθενής και στη συνέχεια διέσπειρε τον ιό σε άγνωστο ακόμη αριθμό ατόμων στην κλινική, όπως τονίζουν πηγές του νοσοκομείου.

Ως εκ τούτου, η κλινική έκλεισε για νέα περιστατικά, ενώ παραμένουν σε αυτήν όποιοι νοσηλευόμενοι υπήρχαν. Κλειστά θα παραμείνου αύριο και ορισμένα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Στο κόκκινο η ΜΕΘ - Επιβαρυμένη η απλή κλινική Covid

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην κλινική Covid του νοσοκομείου είναι ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης νοσηλεύονταν περίπου 70 άτομα.

Τονίζεται ότι οι κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο για βαριά περιστατικά κορωνοϊού, 18 στο σύνολο, είναι όλες κατειλημμένες από ασθενείς.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ