Skip to main content

Θετικοί στον κορωνοϊό μαθητές σε δύο Λύκεια της Θεσσαλονίκης

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης - Καθησυχαστικός ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε μαθητές ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μαθητή που φοιτά στο 14ο Εσπερινό Λύκειο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και έναν ακόμα που πηγαίνει στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, έχει σταλεί επιστολή στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα η αναστολή των τμημάτων που φοιτούν οι μαθητές.

Ανακοίνωση για το κρούσμα στο 14ο ΕΠΑΛ εξέδωσε μέσω Facebook η διεύθυνση του σχολείου. «Η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Βμηχ2 του 14ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης, από την Δευτέρα 21/09/2020 έως και την Τετάρτη 30/09/2020. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η υποχρέωση τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ».

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας τα κρούσματα είναι πολύ λίγα και η κατάσταση απολύτως ελεγχόμενη», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κρούσμα έχει εντοπιστεί και σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, που μετράει ήδη αναστολές τμημάτων σε τρία σχολεία, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ή μαθητή.

Σημειώνεται ότι θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας μαθητής της Γ΄ τάξης του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ικτίνου, ενώ το τμήμα του τελεί υπό αναστολή.

Αναστολή τμημάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολείων στην Πέλλα ενώ μέχρι τις 2 Οκτωβρίου αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Γ2 στο 3ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Περαίας του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Γ1 στο 1ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

Παράλληλα, στο Ιδωτικό δημοτικό σχολείο Κατερίνης αναστέλλεται μέχρι τις 30/09 η λειτουργία των τάξεων Δ και ΣΤ.

Ακόμα, αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Β1, καθώς και τα 2 Ολοήμερα τμήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης μέχρι 1 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι 4 του ίδιου μήνα αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Α3 του 5ου Γενικού λυκείου Κατερίνης.

Κρούσματα σε Καβάλα και Καστοριά

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου αναστέλλουν τη λειτουργία τους το τμήμα Α2 του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς και τα τμήματα Β1 και Γ' ΟΙΚ. του 1ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς.

Τέλος, μέχρι 1 Οκτωβρίου θα μείνει κλειστό το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας.