Skip to main content

Κρούσματα τηλεφωνικής απάτης στην Ξάνθη με το πρόσχημα τροχαίου

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες και εφιστά την προσοχή τους για να μην πέσουν θύματα της απάτης.

Κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης πολιτών τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιάστηκαν ως συγγενικό τους πρόσωπο (κόρη ή υιός), παρακαλώντας για βοήθεια και ως ιατρός προφασιζόμενος ότι ο συγγενής τους ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά για την παροχή άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

Οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και παρακαλούν να ενημερώσουν άμεσα τους συγγενείς και τους φίλους τους για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι.

Παράλληλα επισημαίνουν στους παθόντες να καλέσουν άμεσα την αστυνομία σε περίπτωση που κάποιος τους καλέσει για σχετική υπόθεση.