Skip to main content

ΚΘΒΕ: Δύο σημαντικές μετακλήσεις το επόμενο διάστημα στο Θέατρο της ΕΜΣ

Από τις 6 ως τις 8 Μαϊου παρουσιάζεται το δικαστικό θρίλερTerror Reloaded και στις 9-10 του μήνα το θρίλερ «Η Γυναίκα με τα μαύρα»

Δύο γνωστά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου φιλοξενεί ως μετακλήσεις το Κ.Θ.Β.Ε. στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Από την Παρασκευή 6 ως την Κυριακή 8 Μαϊου παρουσιάζεται το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ Terror Reloaded του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ «TERROR», σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, στο οποίο αποφασίζει ζωντανά το κοινό με ψηφοφορία για την τελική έκβαση της δίκης.

Η μετάφραση του έργου είναι της Ευαγγελίας Νάνου, η διασκευή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνα Ασλάνογλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Μιχάλης Αλικάκος, Γιώργος Σπάνιας, Δημήτρης Λιόλιος και Βιργινία Ταμπαροπούλου.

Σύμφωνα με την υπόθεση ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας– Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν ζωντανά 70.000 φίλαθλοι. Η γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και σηκώνει δυο μαχητικά αεροσκάφη για να παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής και να περιμένουν οδηγίες.

Στην επόμενη σκηνή γίνεται η δίκη, όπου ο κατηγορούμενος εμφανίζεται φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας. Κατηγορείται για τον θάνατο και των 164 επιβατών, μετά από εκτόξευση ρουκέτας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του υπό ομηρία αεροσκάφους και η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ίδιου και όχι κατόπιν εντολής ανωτέρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εισέρχεται στην αίθουσα και απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό.

Οι θεατές της παράστασης έχουν τον λόγο για την απόφαση, καθώς εκείνοι είναι οι ένορκοι. Αυτοί θα κρίνουν με ζωντανή ψηφοφορία αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος.
Οι παραστάσεις θα δοθούν Παρασκευή και σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00.

Η δεύτερη παράσταση είναι το μεταφυσικό, ψυχολογικό θρίλερ έργο της Σούζαν Χιλ «Η γυναίκα με τα μαύρα» σε θεατρική διασκευή του Στίβεν Μάλατρατ, μετάφραση και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη, με τους Τάσο Χαλκιά και Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Το έργο παρουσιάζεται εδώ και 31 συνεχόμενα χρόνια στο West End του Λονδίνου, ενώ στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.
Η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα, οι κραυγές, οι υπόκωφοι ήχοι, η ομίχλη και οι σκιερές γωνιές εξάπτουν τη φαντασία…

Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτωριανό Λονδίνο, σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα, όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και την μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας η κάθε εμφάνιση σημαίνει θάνατο...

Οι παραστάσεις θα δοθούν 9 και Μαϊου στις 21.00