Skip to main content

ΚΘΒΕ: Δύο τελευταίες παραστάσεις από το Θέατρο Σκιών με την Ειρήνη του Αριστοφάνη

Η αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη κατά Χρήστο Στανίδη παρουσιάζεται για δύο τελευταίες παραστάσεις Τετάρτη και Πέμπτη στο Βασιλικό Θέατρο.

Την Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή - σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Στανίση, θα έχουν την ευκαιρία οι θεατές να απολαύσουν για δύο ακόμη παραστάσεις την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Αυγούστου στο Βασιλικό Θέατρο, με φιγούρες, κούκλες, ηθοποιούς και μουσικούς!

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση που απέδειξε ότι είναι για όλη την οικογένεια.

Στην ουσία είναι μια ελεύθερη διασκευή στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη, όπου οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών γίνονται ένα με τους Αριστοφανικούς ήρωες.
Παντού όλα αλλάζουν, ακριβαίνουν και ρημάζουν εξαιτίας του πολέμου.

Κι ο καημένος ο ήρωας ο Καραγκιόζης, που μόλις άρχισε στ΄αμπέλια να δουλεύει, έμεινε χωρίς δουλειά σαν ακούστηκε η σειρήνα του πολέμου να χτυπά…
Κι έτσι αποφασίζει να πάει ψηλά τον ουρανό και να μάθει από τον Δία, τον αρχαίο θεό, πώς θα γλυτώσουν οι άνθρωποι απ του πολέμου το κακό και την Ειρήνη να φέρει και πάλι στο φως !

Φιγούρες γίγαντες, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί όλοι μαζί επί σκηνής σε μια κωμωδία Αρχαιολαϊκή!

Η σκηνοθεσία τα σκηνικά, τα κοστούμια και η μουσική επιμέλεια είναι του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Στανίση, με βοηθό την Γωγώ Μαντουβάλου.

Συμμετέχουν οι: Θανάσης Δισλής (Χορικός, Μπάχαλος, Κονταροξύστης), Άγγελος Καρανικόλας (Δρεπανάς -Πόντιος-, Πόλεμος), Δημήτρης Τσιλινίκος (Έρμης, Ιεροκλέας, Θωρακοπώλης), Θάνος Φερετζέλης (Κορυφαίος, Λοφοποιός), ενώ μουσικοί επί σκηνής είναι οι: Ανδριάνα Πεταλά/ Σάκης Κώστας (πνευστά, κρουστά, τραγούδι), Πανορμίτης Μπούμπας (βιολί, λαούτο, λύρα, κρουστά, τραγούδι), Στέλιος Στεργιόπουλος (σαντούρι, κρουστά, τραγούδι).