Skip to main content

ΚΘΒΕ: Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Διοίκησης και εργαζόμενων

Η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών είναι διετούς διάρκειας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής έκανε λόγο για την «αναγέννηση του Θεάτρου».

Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μεταξύ της Διοίκησης και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Θεάτρου και των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων Πάσης Φύσεως του ΚΘΒΕ.

Η Πρόεδρος του ΚΘΒΕ Γιαννούλα Καρύμπαλη- Τσίπτσιου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Αστέριος Πελτέκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου συζήτησαν λεπτομερώς τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων με σχέση ιδιωτικού δικαίου στο ΚΘΒΕ και υπέγραψαν τη σύμβαση η οποία είναι διετούς διάρκειας.

«Η Διοίκηση, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια αναγέννησης του ΚΘΒΕ, στέλνοντας το μήνυμα «Θέατρο Ξανά». Είναι αναγκαίο και επιτακτικό, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, να επικρατεί καλό κλίμα εργασιακής ειρήνης και αυτό είναι το ζητούμενό μας. Όλοι μαζί, οι άνθρωποι του Κρατικού Θεάτρου συνεργαζόμαστε προκειμένου η θεατρική πράξη να αποτελεί διαδραστικό εργαλείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας και να διευρύνει τους ορίζοντες των θεατών μας», τονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης.