Skip to main content

ΚΘΒΕ: Το θέατρο σκιών ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των παιδιών

Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται ως σκιές ξεπηδούν στην σκηνή, ενώ οι φιγούρες ύψους 1,5 μέτρου παίρνουν το δικό τους ρόλο με μοναδικό αποτέλεσμα.

Μικρά και «μεγάλα» παιδιά γέμισαν με φωνές, γέλια και χειροκροτήματα την αίθουσα Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών για τα κατορθώματα του αγαπημένου Καραγκιόζη που έκανε πρεμιέρα το πρωί της Κυριακής με την Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη Ξανά», σε ελεύθερη διασκευή - σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Στανίση.
 
Το θέατρο των σκιών ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια του ενθουσιασμένου κοινού! Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται ως σκιές ξεπηδούν στην σκηνή, ενώ οι φιγούρες ύψους 1,5 μέτρου παίρνουν το δικό τους ρόλο και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
 
Οι τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί επί σκηνής, δίνουν ρυθμό στην παράσταση και ξεσηκώνουν τους μικρούς θαυμαστές του θεάτρου, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη δράση της επίκαιρης και με έναν εξαιρετικά προσεγμένο λόγο, χωρίς αθυροστομίες, παράστασης με πλούσια μηνύματα για το κακό του πολέμου και την ομορφιά της Ειρήνης!
 
Η Αρχαιολαϊκή κωμωδία βασισμένη στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με τον πολυμήχανο Καραγκιόζη, η ζωή του οποίου επηρεάζεται από τον πόλεμο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να φέρει την Ειρήνη Ξανά, ξεκινάει τις οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου ενώ κάθε Κυριακή στις 11.00 θα ανοίγει την αγκαλιά του για το κοινό όλων των ηλικιών.