Skip to main content

ΚΘΒΕ: Βιωματικό εργαστήρι με τον συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιχ

Πρόκειται για τον ιδρυτή του θρυλικού θεάτρου Grips του Βερολίνου και εισηγητή του αντιαυταρχικού θεάτρου και του θεάτρου της χειραφέτησης για παιδιά.

Ο Φόλκερ Λούντβιχ, συγγραφέας του έργου «Μια Γιορτή στου Αλ-Νουρί» (Volker Ludwig) έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για την πρεμιέρα της νέας παράστασης της Παιδικής Σκηνής του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος.

Ο ιδρυτής του θρυλικού θεάτρου Grips του Βερολίνου και εισηγητής του αντιαυταρχικού θεάτρου και του θεάτρου της χειραφέτησης για παιδιά και νέους, θα παρακολουθήσει τη γενική δοκιμή για εκπαιδευτικούς, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, και την πρεμιέρα της παράστασης, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στο Βασιλικό Θέατρο. Μετά  τη γενική δοκιμή και την πρεμιέρα της παράστασης θα ακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις.

Οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται  στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ΚΘΒΕ με τίτλο «ΜεΤαΘεατρικά» και θα είναι οι πρώτες της φετινής σεζόν.  Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και για τα υπόλοιπα έργα του ρεπερτορίου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε φορά στο χώρο της παράστασης, με καλεσμένους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής αλλά και θεωρητικούς του θεάτρου.
 
Παράλληλα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου (από 16:30 έως 19:30), θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας για θεατροπαιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο, σχετικά με τον τρόπο και τις μεθόδους του θεάτρου GRIPS και της εκπροσώπησης του στην Ελλάδα από τη «Συντεχνία του Γέλιου».