Skip to main content

Ακίνητα: Απογειώθηκαν οι τιμές πώλησης στη Θεσσαλονίκη το 2021- Εκτίναξη και στη Χαλκιδική

Ποιοι οι λόγοι των αυξήσεων στις τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη το 2021 - Εκτινάχθηκαν οι τιμές πώλησης και στη Χαλκιδική.

Κόντρα στην ανασφάλεια που δημιουργεί η επιθετική πορεία της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται πως βάδισε η αγορά ακινήτων με τις τιμές πώλησης στον δήμο Θεσσαλονίκης το τελευταίο τρίμηνο του 2021 να έχουν εκτοξευτεί κατά 8,30% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020. Παράλληλα, το χαμηλό απόθεμα των διαθεσίμων ακινήτων και δη των νεόδμητων, σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που δημιούργησε η ενεργοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών, ώθησαν τις τιμές προς τα πάνω.

Αντίστοιχη, με αυξήσεις τιμών πώλησης, είναι η εικόνα στην πλειονότητα της  χώρας, με τα Γρεβενά να καταγράφουν την υψηλότερη αύξηση (19,7%) κατά το εξεταζόμενο διάστημα. Στην αντίπερα όχθη τη μεγαλύτερη μείωση τιμής πώλησης παρουσιάζει η Άρτα (με -9,60%).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του spitogatos.gr, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, η μέση τιμή για τα διαμερίσματα προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2.872 ευρώ ανά τ.μ και η χαμηλότερη στη Φλώρινα με 550 ευρώ.

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Τα 1.625 ευρώ άγγιξε η μέση τιμή πώλησης στον δήμο Θεσσαλονίκης το τελευταίο τρίμηνο του 2021 καταγράφοντας αύξηση κατά 8,3% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.

Στους περιφερειακούς δήμους η μέση τιμή έφτασε τα 1.222 ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο κατά 7,6% ενώ στα υπόλοιπα του νομού ήταν σαφώς χαμηλότερη, με αύξηση στο 3%.

Ιπτάμενες οι τιμές και στη Χαλκιδική

Τσιμπημένες κατά 7,5% εμφανίζονται το τελευταίο τρίμηνο του 2021 οι τιμές πώλησης στη Χαλκιδική καθώς η μέση τιμή άγγιξε τα 1.750 ευρώ ανά τμ έναντι 1.628 ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Αναφορικά με την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο τιμής στη Βόρεια Ελλάδα αυτή καταγράφεται στα Γρεβενά με 19,7% και την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 813 ευρώ ενώ η μικρότερη αύξηση (0,5%) εντοπίζεται στο νομό Ροδόπης με 933 ευρώ ανά τμ.