Skip to main content

Κτήριο 5.000 τ. μ. στη Θεσσαλονίκη αναζητά ο ΟΑΕΕ

Από τη Θεσσαλονίκη πρόκειται να ξεκινήσει η προσπάθεια του ΟΑΕΕ να «νοικοκυρέψει» τις δαπάνες, που καταβάλλει για τη στέγαση υπηρεσιών του ανά την επικράτεια, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα συγχωνεύσεων

Από τη Θεσσαλονίκη πρόκειται να ξεκινήσει η προσπάθεια του ΟΑΕΕ να «νοικοκυρέψει» τις δαπάνες, που καταβάλλει για τη στέγαση υπηρεσιών του ανά την επικράτεια, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα συγχωνεύσεων, το οποίο, συν τοις άλλοι, θα βελτιώσει και το επίπεδο της παρεχόμενης εξυπηρέτησης προς τους ασφαλισμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα έχει σε εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό, με σκοπό να βρεθεί ένας ενιαίος χώρος όπου θα συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες του, οι οποίες τώρα είναι διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης εκπνέει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου και θα αφορά κτήρια με επιφάνεια τουλάχιστον 5.000 τ. μ., ώστε να είναι ικανά να υποδεχθούν το σύνολο των επιμέρους υπηρεσιών που διαθέτει ο ΟΑΕΕ στην πόλη, αφού ανάλογης επιφάνειας είναι οι χώροι που σήμερα ενοικιάζει.

Το όφελος που θα προκύψει μέσα από αυτή την κίνηση, όπως τονίζεται αρμοδίως, θα είναι οικονομικό και ποιοτικό. Όσον αφορά στο οικονομικό του σκέλος, εκτιμάται ότι με την προωθούμενη συγχώνευση υπηρεσιών, θα μειωθούν οι δαπάνες για τα μισθώματα κατά περίπου 30%, σε σχέση με τα σχεδόν 600 χιλ. ευρώ, που καταβάλλει ετησίως ο Οργανισμός, για την κάλυψη των κτιριακών του αναγκών στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί δε, να πλησιάσει ακόμη και το 1 εκ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν στο ποσό και οι μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα που θα επιτευχθούν.

Αντίστοιχα η ποιοτική διάσταση των συγχωνεύσεων σχετίζεται με το ό,τι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με τη μετάβασή τους σε ένα μόνο σημείο, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα που είναι υποχρεωμένοι να «τρέχουν» από τη μία στην άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Ανάλογες ενέργειες γίνονται, ωστόσο, και στην Αθήνα, όπου ο ΟΑΕΕ σε πρώτη φάση αναζητά κι εκεί ένα ενιαίο κτήριο με στεγασμένους χώρους τουλάχιστον 5.000 τ. μ., για να αντικαταστήσει υπάρχοντα κτήρια στα οποία στεγάζει υπηρεσίες του. Και στην περίπτωση αυτή ο διαγωνισμός λήγει στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη και με την επιλογή του νέου χώρου αναμένεται μείωση δαπανών για ενοίκια κατά περίπου 25%-30%.

Στην Αθήνα επίσης ο Οργανισμός έχει σε εξέλιξη και ένα πρόγραμμα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια ανακαινίσεων σε κάποια κτήρια, πωλήσεων σε άλλα και αντικατάστασής τους από καινούρια και σύγχρονα.