Skip to main content

Κυβέρνηση - απεργοί σημειώσατε «1»

Γιατί στο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι κέρδισαν τον πρώτο γύρο του αγώνα με τους συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες και τι σχεδιάζουν για τα επόμενα μέτωπα.
Στην κυβέρνηση αισιοδοξούν. Και πιστεύουν ότι ο πρώτος γύρος του αγώνα με τους σκληρούς συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες, μπορεί να ήταν δύσκολος, αλλά λήγει με νίκη στα σημεία του αρμόδιου υπουργείου. Κι εξηγούν: Από τη στιγμή που σήμερα επιστρέφουν στους δρόμους λεωφορεία και τρόλεϊ, τότε ένα πρώτο ρήγμα στο μέτωπο της «άλλης πλευράς» έχει επιτευχθεί. Κι αυτό ήταν το κατ΄ αρχήν ζητούμενο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένδειξη καλής θέλησης, το Μαξίμου έδωσε εντολή να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις («με μέτρο»), προς την πλευρά των απεργών, ώστε αυτό το κλίμα να παγιωθεί κι αν είναι δυνατόν, η μεταρρύθμιση να προχωρήσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Το γεγονός πάντως ότι η απειλή της επίταξης αποδείχθηκε εξαιρετικά αποδοτική, θα μετρήσει και για το μέλλον σε ανάλογες περιπτώσεις.

Και ενδεχομένως να μην αργήσει πολύ αυτή η στιγμή. Το γεγονός ότι ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους φαρμακοποιούς, για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους, θεωρείται ότι συνιστά μια ...πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξαναδοκιμαστεί το κόλπο. Ο κ. Λοβέρδος συναντάται μαζί τους σήμερα, ενώ ακολουθούν  δικηγόροι και μηχανικοί. Το θέμα των φαρμακοποιών όμως «καίει» περισσότερο από κοινωνικής απόψεως, γιατί εμπλοκή σ΄ αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στη ζωή των πολιτών. Και η καθημερινότητα έχει πληγεί ήδη πολύ, για να δεχθεί και νέο χτύπημα. Γι αυτό και οι χειρισμοί στο μέτωπο των φαρμακείων θα είναι περισσότερο ευέλικτοι, σε σχέση με αυτούς που θα γίνουν με τους δικηγόρους και τους μηχανικούς.