Skip to main content

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Αποκλεισμένο θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, από την 18.00 το απόγευμα μέχρι την 22.00 το βράδυ λόγω των εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».
Αποκλεισμένο θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, από την 18.00 το απόγευμα μέχρι την 22.00 το βράδυ λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Συγκεκριμένα,  θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη-Εγνατία-Ίωνος Δραγούμη-Λεωφ. Νίκης. Εξαιρούνται τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., ενώ τα ταξί θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως αποκλειστικά και μόνο εντός της λεωφορειολωρίδας.
 
Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος του κέντρου (Αγγελάκη-Εγνατία-Ίωνος Δραγούμη-Λεωφ. Νίκης) και στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Ελ. Βενιζέλου, θα διεξάγεται κανονικά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος καθώς και των οδών Εθν. Αμύνης και Ελ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

-    Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

-    Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών δεδομένου ότι αφενός μεν τα αστικά λεωφορεία θα κινούνται κανονικά στον αποκλεισμένο τομέα του κέντρου της πόλης, αφετέρου δε, θα επιτραπεί η κίνηση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως.