Skip to main content

«Κυλιόμενους αυτοκινητόδρομους» προτείνουν οι Οικoλόγοι Πράσινοι για την κυκλοφορία στα Τέ

Πρόταση για την κυκλοφορία στα Τέμπη κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά από συνάντηση με τον Δ. Ρέππα.
Την πρότασή τους να λειτουργήσουν «κυλιόμενοι αυτοκινητόδρομοι» πάνω στις γραμμές του ΟΣΕ στα Τέμπη, προκειμένου να μεταφέρονται εκατέρωθεν λεωφορεία και φορτηγά, παρουσίασαν στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, εκπρόσωποι των Οικολόγων-Πράσινων.

Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να διερευνήσει το θέμα και όσον αφορά στο χρόνο και το κόστος της συγκεκριμένης λύσης, αλλά και των δυνατοτήτων που έχει. «Το κόστος», όπως είπε ο υπουργός, «δεν θεωρείται ανυπέρβλητο».

Η λύση των κυλιόμενων αυτοκινητόδρομων είναι στην ουσία πλατφόρμες που θα κυλούν πάνω στο παλαιό δίκτυο του ΟΣΕ στην περιοχή των Τεμπών που τώρα δεν χρησιμοποιείται και οι οποίες θα μεταφέρουν λεωφορεία και φορτηγά, για να αποσυμφορηθούν οι παρακαμπτήριοι.

Πρόταση είχαν διατυπώσει και οι πλοιοκτήτες που πρότειναν τη δρομολόγηση μεγάλων οχηματαγωγών. «Όλα τα διερευνούμε, εφόσον παραστεί ανάγκη», ανέφερε ο υπουργός.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος με τις καθολισθήσεις στα Τέμπη εκτιμάται ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις μήνες, χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος χρόνος θα επαρκέσει. Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο ΤΕΕ, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου έκαναν λόγο για πολύμηνες εργασίες που θα χρειαστούν στα Τέμπη, αλλά και για άλλα τρία σημεία του εθνικού δικτύου όπου υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.