Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

KURIER: ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O οίκος αξιολόγησης Fitch υπολογίζει σε μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα και σε αποτελεσματικότητα των νομοθετικών μέτρων έως το 2020.

"Ο οίκος αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα σε καλό δρόμο και αξιολογεί πλέον την πιστοληπτική της ικανότητα πιο θετικά, η προοπτική είναι θετική και ως εκ τούτου είναι δυνατές επιπλέον βελτιώσεις στην αξιολόγηση", υπογραμμίζει εισαγωγικά σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο "Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα", η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο οίκος αξιολόγησης υπολογίζει σε μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα, σε αποτελεσματικότητα των νομοθετικών μέτρων έως το 2020 και σε βελτίωση της κατάστασης στα δημοσιονομικά, ενώ αναμένει επιπλέον ότι στην πορεία του 2018 το Eurogroup θα παρέχει στην Ελλάδα περαιτέρω ελαφρύνσεις στο χρέος.

Επίσης επισημαίνεται το γεγονός πως, πριν από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας υπήρξε και από τον άλλο αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ