Skip to main content

Κύριοι ομιλητές στη Σμύρνη οι Κ. Τάτσης – Γ. Παπαστεργίου

Στη Σμύρνη κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής των Περιφερειών με κύριους ομιλητές τον υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, Κ.Τάτση και το νομάρχη Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου.
Η Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιεί από χθες στη Σμύρνη διήμερη συνεδρίαση – σεμινάριο, με συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών από την Τουρκία, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, ενώ ως κύριο θέμα του σεμιναρίου θα συζητηθεί η Δημιουργικότητα και η Καινοτομία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Κύριος ομιλητής στη συνεδρίαση είναι ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών Κωνσταντίνος Τάτσης (φωτό).

Τόσο το Ευρωπαϊκό Έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009, όσο και η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση έχουν αναδείξει τη σημασία της συνεισφοράς της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας  για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό στη διοργάνωση αναμένεται να παρουσιαστούν  τρόποι με τους οποίους μπορεί η Αυτοδιοίκηση να βοηθήσει στην ανάπτυξη, την διάχυση και την πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και της Γνώσης.

Ο Υπερνομάρχης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κ. Τάτσης, στηριζόμενος στην πλούσια εμπειρία που απέκτησε η ελληνική αυτοδιοίκηση στο πεδίο αυτό, πέτυχε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ομιλητές από την Ελλάδα, ενώ και ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει την ενεργοποίηση των πρωτοβουλιών Διασυνοριακής Συνεργασίας, που έχουν παγώσει λόγω άσχετων με το θέμα εμμονών από τουρκικής πλευράς.

Επίσης, θα συζητηθεί και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με βασικό ομιλητή το Νομάρχη Πιερίας, Γ. Παπαστεργίου, που θα εκπονήσει τη σχετική Έκθεση της Επιτροπής των Περιφερειών.