Skip to main content

Kyklos Cosmetics: Brand φυσικών καλλυντικών από τη Βέροια κατακτά την Ευρώπη

Η 35χρονη Ναουσαία φιλόλογος, Έλενα Λένου, άνοιξε έναν… κύκλο αυτοβελτίωσης και ηθικής ομορφιάς, με σύμμαχο το καινοτόμο ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο

Όταν ένας κύκλος κλείνει, ποτέ δεν είναι το τέλος, αλλά η αφορμή για μια νέα αρχή και για το άνοιγμα ενός νέου. Ένας τέτοιος νέος κύκλος έγινε η έμπνευση για την εταιρεία φυσικών καλλυντικών από τη Βέροια, Kyklos Cosmetics, που ταυτίστηκε με το καινούριο ξεκίνημα της Έλενας Λένου, μιας νεαρής φιλολόγου από τη Νάουσα, η οποία οραματίστηκε ένα brand που θα προωθεί την ηθική ομορφιά και θα ωφελεί εκτός από τις γυναίκες και το περιβάλλον. Μάλιστα, για να κάνει το όραμά της πραγματικότητα βασίστηκε σε μια καινοτομία, για την οποία η εταιρεία διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ένα πρωτοποριακό υλικό, το ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με ενεργό οξυγόνο, που αποτελεί μια από τις βασικές πρώτες ύλες των φυσικών καλλυντικών της.

Σε λίγα μόλις χρόνια τα προϊόντα της Kyklos Cosmetics κατάφεραν να διακριθούν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και συγκεκριμένα στα Free From Skincare Awards και στα Beauty Shortlisted Awards, ενώ πριν από λίγες ημέρες βραβεύτηκαν με ασημένιο και χρυσό μετάλλιο στα Specialist Awards της Gourmet Exhibition. Άλλωστε, ήδη τα φυσικά καλλυντικά της βεροιώτικης εταιρείας ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δη στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Κύπρο, ενώ αυτή την περίοδο η Έλενα Λένου έχει επαφή με την Ιταλία και τη Ρωσία. Στην Ελλάδα δε τα προϊόντα βρίσκονται σε φαρμακεία, ινστιτούτα αισθητικής και ξενοδοχεία. «Ξεκίνησα αυτή την εταιρεία έχοντας στο μυαλό μου πως πρέπει να κάνουμε την φροντίδα του εαυτού μας προτεραιότητα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης που ξεκινά από έξω προς τα μέσα ή και το αντίστροφο και στην πορεία στηρίζει τη φιλοσοφία της ηθικής ομορφιάς» λέει η Έλενα Λένου στη Voria.

Σήμερα η Kyklos Cosmetics διαθέτει έξι κωδικούς -έλαια για το πρόσωπο και το σώμα- που, εκτός από το ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο, περιλαμβάνουν σησαμέλαιο, έλαια κολοκύθας, καμέλιας, άγριου τριαντάφυλλου, ράσμπερι, αμυγδαλέλαιο, σταφυλοκουκουτσέλαιο, έλαιο jojoba, όλα οργανικά, αλλά και αιθέρια έλαια πατσουλί και σανδαλόξυλο. Στο επόμενο διάστημα μάλιστα έρχονται και νέα πιο εξειδικευμένα προϊόντα από την εταιρεία. «Θέλουμε τα καλλυντικά μας να απλοποιούν τη ζωή όσων τα χρησιμοποιούν, καλύπτοντας ταυτόχρονα πολλές ανάγκες» εξηγεί η 35χρονη δημιουργός της Kyklos Cosmetics.

Η φιλολογία και η αγχώδης διαταραχή

Η Έλενα Λένου σπούδασε φιλολογία, που ήταν και το μεγάλο της όνειρο και για κάποια χρόνια έκανε φροντιστηριακά μαθήματα. Κι ενώ πίστευε ότι όλα πήγαιναν καλά, ήρθαν οι πρώτες κρίσεις πανικού για να συνειδητοποιήσει πως δεν αγαπούσε τελικά τον εαυτό της όσο νόμιζε. Εκείνη η δύσκολη περίοδος της ζωής της έγινε η αφορμή για ενδοσκόπηση και επαναπροσανατολισμό και γέννησε την επιθυμία για το άνοιγμα ενός νέου κύκλου, που δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία της Kyklos Cosmetics, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και συμβολικά δήλωνε τη φροντίδα και την αγάπη που κάθε γυναίκα πρέπει να δείχνει στον εαυτό της. Μάλιστα, οι αξίες με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή από τις σπουδές της στη φιλολογία και δη οι γνώσεις της για την αρχαία Ελλάδα και την απλότητα και καθαρότητα που αυτή πρέσβευε, έγιναν έμπνευση από την πρώτη στιγμή.

Στόχος της Έλενας Λένου, που είχε πάντα περιβαλλοντικές ανησυχίες και προσπαθούσε στην καθημερινότητά της να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δεν ήταν να φτιάξει ένα ακόμα brand περιποίησης του δέρματος, αλλά να περάσει το μήνυμα της αυτοβελτίωσης, που δεν περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση και να υποστηρίξει την ηθική ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα καλλυντικά της είναι water free, αφού, όπως λέει, η σπατάλη του νερού στον κλάδο της κοσμητολογίας είναι τεράστια.

Σε όλη αυτή την αναζήτηση η νεαρή φιλόλογος, που παρακολούθησε και μια σειρά μαθημάτων για φυσικά καλλυντικά στο Καποδιστριακό, σκέφτηκε να εμπλουτίσει το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο, αξιοποιώντας τις ιδιότητες και των δύο. Μάλιστα, έστειλε στο ΑΠΘ το υλικό, το οποίο έγινε αντικείμενο διατριβής που απέδειξε τα οφέλη του. Κάπως έτσι προέκυψε και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ, που ανέδειξε το ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο σε μυστικό όπλο της Kyklos Cosmetics στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και των δυσχρωμιών, αλλά και στην κυτταρική ανάπλαση. «Πρόκειται για ένα superfood για το δέρμα» λέει η Έλενα Λένου, που σε όλη αυτή την προσπάθεια έχει στο πλευρό της τον αδερφό της, Χρήστο Λένο και τον σύζυγό της, Ηλία Τελιγιαννίδη.