Skip to main content

Λ. Κατσέλη: Δίκαιη η κατανομή των φορολογικών βαρών

Τη διαβεβαίωση ότι η κατανομή των φορολογικών βαρών θα είναι κοινωνικά δίκαιη παρέσχε απόψε από τη Λάρισα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Τη διαβεβαίωση ότι η κατανομή των φορολογικών βαρών θα είναι κοινωνικά δίκαιη παρέσχε απόψε από τη Λάρισα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, με θέμα την οικονομία, τις αντοχές της, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το μέλλον τους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Κατσέλη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η χώρα μας έχει μπει στη δίνη διεθνών χρηματοπιστωτικών κλυδωνισμών που χρησιμοποιούν τα ελληνικά ομόλογα ως όχημα για κερδοσκοπικές πιέσεις στο ευρώ, αυξάνοντας ταυτόχρονα αδικαιολόγητα τα περιθώρια κινδύνου των ελληνικών τίτλων.

Καταθέσαμε ένα συγκροτημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που ενσωματώνει τις βασικές μας πολιτικές προτεραιότητες για την ουσιαστική αποκλιμάκωση των ελλειμμάτων και του χρέους εντός τριετίας, τη σταδιακή αναθέρμανση της οικονομίας από το τέλος του 2010 και μετά, καθώς επίσης και τον οδικό χάρτη για την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου. Η εφαρμογή του προγράμματος αυτού αποτελεί εθνική πρόκληση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία, καθυστερήσεις ή και απραξία. Με μια προϋπόθεση : Να μοιραστούν τα βάρη και τα οφέλη δίκαια και να συμβάλλουν όλοι ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Χατζηδάκης,  ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει μια πολιτική που θα στηρίξει τις δυνάμεις της αγοράς και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Αυτή η πολιτική όμως θα πρέπει να υλοποιηθεί με σχέδιο και όχι με προχειρότητα. Μέχρι σήμερα δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση μένει στα λόγια και δεν εφαρμόζει όσα διακηρύττει» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης. 

Διαμαρτυρία

Έξω από το ξενοδοχείο όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, συγκεντρώθηκαν περί τα πενήντα στελέχη και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των τοπικών ΕΒΕ, που επιφύλαξαν «θερμή υποδοχή» στην υπουργό Οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, φώναζαν συνεχώς συνθήματα καταγγέλλοντας ως προσχηματική την κοινωνική διαβούλευση για τα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρίας τους για το γεγονός ότι δεν τους επιτράπηκε να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στην εκδήλωση.