Skip to main content

Λ. Κατσέλη: Θετικό το κλίμα για την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό

Αποφασισμένη να σπάσει το «γόρδιο δεσμό» της γραφειοκρατίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο φόρουμ της Capital Link στο Μανχάταν για την ελληνική οικονομία.
Θετικό χαρακτήρισε το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, μετά από διμερείς επαφές με μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους.

«Όλοι είναι πολύ θετικοί για την Ελλάδα, πολύ θετικοί για τις προοπτικές της Ελλάδος και κατανοούν πλήρως την ανάγκη να βάλουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας και την ίδια στιγμή να προχωρήσουμε στην αναθέρμανση της οικονομίας, στην παραγωγική αναδιάρθρωση και στην ανάπτυξη», ανέφερε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο του 11ου ετήσιου φόρουμ της εταιρείας Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club του Μανχάταν και είχε τον τίτλο: «Ελλάδα: προετοιμάζοντας την ανάκαμψη».

Μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε τη γραφειοκρατία ως το μεγαλύτερο αντικίνητρο για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνοντας αποφασισμένη να σπάσει αυτό το «γόρδιο δεσμό».

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, δεν θα πρέπει να προσβλέπουμε σε επενδύσεις», τόνισε.

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο, το μεγαλύτερο αντικίνητρο για τις επενδύσεις είναι το ρυθμιστικό πλαίσιο, η γραφειοκρατία, το συγκεντρωτικό πλαίσιο και η πολύ μεγάλη δαπάνη που απαιτείται, για να κάνεις και την πιο απλή πράξη στην Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτή η πολυπλοκότητα καλλιεργεί και τη δωροδοκία».

«Και όταν μπαίνεις στο φαύλο κύκλο της δωροδοκίας, το σύστημα γίνεται πιο πολύπλοκο. Γιατί υπάρχουν διόδια σε όλες τις φάσεις, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό το φαύλο κύκλο, αυτόν τον γόρδιο δεσμό πρέπει να τον σπάσουμε. Εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένη γι΄ αυτό», υπογράμμισε.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ