Skip to main content

La Liga: Μεγαλύτερες μειώσεις προτείνει ο Χαβιέρ Τέμπας

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλές μεταγραφές την επόμενη σεζόν, στην Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Λίγκας.

Οι ισπανικοί σύλλογοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσουν τη μείωση των μισθών των παικτών την επόμενη σεζόν λόγω του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τον περασμένο Μάρτιο και παρόλο που οι αγώνες πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου τον Ιούνιο, χωρίς θεατές, η Λίγκα εκτιμά ότι οι σύλλογοι θα χάσουν συνολικά 300 εκ. ευρώ, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την πανδημία.

Για να αντιμετωπίσουν τις απότομες απώλειες εισοδήματος, πολλοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένης της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης, προχώρησαν σε προσωρινές περικοπές αμοιβών σε παίκτες και προσωπικό κατά τη διάρκεια της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με τον κ. Τέμπας να εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μειώσεις.

«Οι σύλλογοι θα πρέπει να μειώσουν τους μισθούς των παικτών τους, δεν υπάρχει άλλη λύση», δήλωσε σε ένα εικονικό συνέδριο που διοργανώθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο αθλητικού δικαίου, το οποίο αποκάλυψε σήμερα η ισπανική εφημερίδα «AS».

Οι ομάδες της Ισπανίας κατέγραψαν ρεκόρ χρημάτων πέρυσι σε μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένης της ρήτρας των 120 εκ. ευρώ της Μπαρτσελόνα για την αγορά του Αντουάν Γκριεζμάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με τη σειρά της δαπάνησε το ποσό αυτό και κάτι παραπάνω (126 εκ.) για να αγοράσει τον Πορτογάλο, Ζοάο Φέλιξ, από τη Μπενφίκα.

Ωστόσο, ο Χαβιέρ Τέμπας πρόσθεσε ότι οι σύλλογοι θα πρέπει να μειώσουν σημαντικά την μεταγραφική τους δραστηριότητα για εφέτος, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους αυστηρούς ελέγχους των μισθών του πρωταθλήματος, οι οποίοι υπαγορεύουν πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν οι ομάδες ανάλογα με τα προβλεπόμενα έσοδα.

«Οι σύλλογοι έχουν τώρα ομάδες που θα ξεπεράσουν το όριο μισθών για την επόμενη σεζόν και αυτές θα πρέπει να κοιτάξουν πολύ περισσότερο το ποδόσφαιρο των νέων και τις ακαδημίες τους, επειδή δεν επιτρέπονται μεταγραφές που υπερβαίνουν αυτό το όριο, είναι αδύνατο», υποστήριξε ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλές μεταγραφές την επόμενη σεζόν, στην Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού. Η τρέχουσα κατάσταση δεν θα το επιτρέψει αυτό. Οι ομάδες θα πρέπει είτε να μειώσουν τους μισθούς των ποδοσφαιριστών είτε να υπογράψουν με λιγότερους ή πιο φθηνούς παίκτες».