Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ιταλικό Street Food για τους πλημμυροπαθείς της Βενετίας

Επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης μαγειρεύουν για το STREET FOOD ITALIA 2019 στις 22 και 23 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο της Αγ.Σοφίας.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 από τις 15:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 έως τις 21:00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θα «μυρίσει» Ιταλία.

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του "Thessaloniki Food Festival" που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση, που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες διεξαγωγής της "4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας" (18-24/11) και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο διήμερο αυτό θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, καφές espresso. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάρκο, συναυλία (από τις 21:00) με τις πιο γνωστές ιταλικές επιτυχίες από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθες:

- Ble’ Pasticceria&Food, Pasta Eurimac-Μάκβελ, Funky Burger - Burger Italiani, Giangusto Piadineria, Ιταλικό εστιατόριο Mare e Monti - Cose Nostre, Ιταλικό εστιατόριο Navona, Ιταλικό εστιατόριο La Rosticceria, Pizza Hood - La vera pizza napoletana, Aperol Spritz – Caffe’ espresso Torrefazione Monforte, Mozzarella Famiglia Beka, Talamonti Wines

Υποστηρικές της εκδήλωσης : Zenith-Κορυφαία ενέργεια, Confcommercio Cosenza (Εμπορικό Σύλλογος της Cosenza), Assocultura (Ένωση Πολιτισμού Ιταλίας)

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της εκδήλωσης που συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς της Βενετίας μέσω του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου.