Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ: ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ

Συνεχίζει ακάθεκτος την ευθεία επίθεση ο Τούρκος πρόεδρος. «Δεν έχουμε κάτι να πούμε με την Ελλάδα. Το αφήνουμε στον χρόνο», είπε μεταξύ άλλων.

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στην Ελλάδα σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το το δείπνο των ηγετών στην Πράγα και την ένταση που επικράτησε στη διάρκεια αυτού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δήλωσε: «Στο δείπνο είχα την ομιλία μου, την ολοκλήρωσα. Ο κύριος φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ απο την ομιλία μου κι επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε βαριά. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι ίδιοι δεν είναι εκεί που πρέπει. Ξέρετε η πολιτική τους βασίζεται πάνω στο ψέμα. Όλο ψέμα. Δεν υπάρχει εντιμότητα. Όταν λέμε να συναντηθούμε όλες οι παράκτιες χώρες, δεν έρχονται. Όμως περιμένουν να κάνει η Τουρκία το βήμα. Βάζουν πολλές χώρες ως ενδιάμεσους. Σήμερα πολλές χώρες περίμεναν να κάνουμε κάποιο βήμα. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η "Νότια Κύπρος" μάς είπαν να συναντηθούμε. Τους είπαμε "να εδω είμαστε στο όρθιο και τα λέμε". Τους είπα "εσείς πρέπει να πάρετε την άδεια από κάπου αλλού". Μου είπαν "όχι, δεν παίρνουμε την άδεια κανενός..." Απάντησα πως εδώ πάντα έρχεστε με την άδεια άλλων. Μου είπε ότι μου έμειναν δύο μήνες, ας μιλήσουμε να λύσουμε το ζήτημα».

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο και να συναντηθεί με την ελληνική πλευρά, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε:

«Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε με την Ελλάδα. Το αφήνουμε στον χρόνο και μέσα στον χρόνο ελπίζουμε να βρούμε κάποια ευκαιρία να συνομιλήσουμε».

Σε ερώτηση αν «όταν είπατε μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» εννοούσατε επίθεση στην Ελλάδα, είπε:

«Το θέμα το κατάλαβες καλά. Όποια χώρα μας ενοχλεί και μας επιτίθεται, η απάντησή μας είναι "ε μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ". Αυτό έτσι πρέπει να το ξέρουν. Να το καταλάβουν. Αφού εσείς έτσι το καταλάβατε, άρα κι εκείνοι το κατάλαβαν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ